website created by
orbie computers

 


Harmadik helyezés az anyanyelv-használati vetélkedőn


A Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Tagintézménye, a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola által megrendezett "A magyar nyelv változatos világa" elnevezésű anyanyelv-használati vetélkedőn vettek részt iskolánk diákjai 2017. április 12-én.
Az iskolát Molnár Ildikó (II.L), Végh Barbara (II.L) és Jachman Péter (II.K) képviselték. Az idei verseny témája Arany János élete és a Toldi-trilógia volt. A versenyen erdélyi és felvidéki csapatokat is vendégül láttak a szervezők. A feladatok elsősorban a diákok kommunikációs képességeire és kreativitásukra épültek. A versenyt egy előre elkészített 2-3 perces videó bemutatásával kezdték a csapatok. A videót, amely a Toldiból mutat be egy jelenetet, Gaál Balázs tanár úr segítségével vették fel az iskola egyik szaktantermében. A verseny további kreatív feladatokkal folytatódott: volt activity, helyesírási teszt, keresztrejtvény, vaktérkép, plakát és szónoklat készítése, előadása. Szünetben lehetőség volt sütemény, üdítő és hidegtál fogyasztására is.
A versenyen nyolc csapat vett részt. Az iskola diákjai a harmadik helyezést érték el, ezáltal értékes ajándékokkal tértek haza. A tanulók nagyon élvezték a tartalmas napot. Gratulálunk nekik!

Husvéth Veronika, felkészítő tanár