website created by
orbie computers

 


Nemzetközi autós és tuning kiállítás, fesztivál és show Budapesten


Az AMTS - AutoMobil és Tuning Show - Magyarország meghatározó autós és tuning rendezvénye, mely több, nagy múltú kiállítás és show összefogásaként jött létre. A Budapesti Vásárcsarnok 5 pavilonját és külterét 15 ország csaknem 1.500 járművével és 200 kiállítójával tölti meg a szezonnyitó fesztivált, folyamatos autós-motoros és színpadi programokkal, bemutatókkal karöltve. Az AMTS tíz különálló rendezvényt foglal magában, egy helyen és egy időben, melyek egyazon belépőjeggyel látogathatók: Carstyling.hu Tuning Show, Gymkhana Országos Bajnokság, Új autók és márkaimportőrök kiállítása, Classic Car Show, Rusty Rodders Hot Rod Show, Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás, Cabrio Kiállítás, SUV kiállítás, Elektromos autó kiállítás, Carstyling.hu Club Scene.
A 2006 óta megrendezésre kerülő, évek óta egyre több nemzetközi látványosságot felvonultató Carstyling.hu Tuning Show idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb autós eseményének, de mára a nemzetközi autós és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon.
Az AMTS-en évek óta megszokott jelenség az autós importőrök, márkaképviseletek kiállítása. Idén ezen a téren ez a rendezvény igen nagyot lép előre! Idén minden eddiginél nagyobb számban, külön pavilonban jelennek meg autós importőrök az AMTS területén. A széria autók kiállításának szentelt részlegben a gyártók legújabb modelljeit ismerheted meg testközelből, több, mint 20 márka kínálatából!
Külön pavilon a veteránok szerelmeseinek! Az AMTS örömteli törekvése, hogy az autózás szerelmeseinek egyre szélesebb rétegeit kívánják kicsalogatni a vásárterület pavilonjaiba, hiszen ma már nem csupán a szűken vett tuning-gépek seregszemléje az AMTS, hanem a vadonatúj autók mellett a veterán járművek is helyet kaptak a szebbnél-szebb, többségükben muzeális minősítéssel rendelkező járművekkel.
Kortörténeti kiállítás, nemzetünk nagyjaival Az elmúlt száztíz évben egy kis ország /Magarország/ sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. Az autórajongók többsége méltatlanul keveset tud arról, hogy a magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők milyen kiemelkedő szerepet játszanak a világhírű járművek tervezése során, és milyen innovatív megoldásokkal segítették, segítik az autóipar dinamikus fejlődését. Ezért az Autós Nagykoalíció megeleveníti a múltat, a jelent és a jövőt, a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű izgalmas tematikus kiállításon Az AMTS először vonultatta fel külön reprezentatív szakkiállításon az új elektromos és plug-in hibrid modelleket, amelyek forradalmi változást hoznak a mobilitásban. A show azt kívánja bemutatni a látogatóknak, hogy ezek a járművek a világ autóipari innovációjának csúcstermékei, és a bennük alkalmazott megoldások együttesen szolgálják mind a gyártók, mind az autósok legfontosabb céljait a 21. században: nagyobb biztonságot (mind az élet-, mind a vagyonbiztonság terén), nagyobb hatékonyságot (az üzemanyagfelhasználás és az energiatakarékosság, illetve a környezetvédelem terén) és nagyobb kényelmet, illetve megbízhatóságot. Az AMTS immár hagyományosan ad otthont Magyarország legnagyobb tuning találkozójának, melyen több száz hazai, és az évek elteltével mind nagyobb számú külföldi tuning autóvesz részt.
Az egyedileg átépített autók, hazai és nemzetközi tuning cégek és klubok standjainak színes felhozatala mellett, a Tuning Show idén is számos közkedvelt programmal várja a nagyérdeműt. A rendezvény Európában egyedülálló, autós nagyszínpadán nagy szerepet kapnak a szebbik nem képviselői is, a MISS AMTS szépségverseny. Hagyományszerűen, a szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Show ad otthont az év első nagy tuning autós szépségversenyének, melyen hazánk és a környező országok átépített autói mérettetnek meg, amatőr és profi kategóriákban.
E gazdag programból is látszik a kiállítás magas szakmai mivoltja, igazán érdemes rá elmenni és tapasztalatot gyűjteni. A szakmai oktatás keretén belül ismét eljutottunk e neves kiállításra. 49 szakmabeli / elsős, másodikos, és harmadikos/ diákunkat 3 tanár / Ing.Füsi Nándor, PaedDr. Bosnyák István, Mgr. Gaál Balázs/ kísérte el erre a kiállításra. Ez a kiállítás teljesen elnyerte diákjaink tetszését, s hogy részt vehettünk rajta köszönet iskolánk vezetőségének!

Ing. Füsi Nándor szaktanár