website created by
orbie computers

 


    AUTOSALON 2013, Nyitra - 2013. október 3.

Iskolánk vezetőségeimmár sokadszor adott lehetőséget diákjaink szakmai fejlődésére. Ezúttal ismét ellátogathattunk Nyitrára, ahol különböző autógyárak legújabb termékeit: gépkocsikat, azok felszereléseit és diagnosztikai eszközöket, szerszámokat nézhettünk meg. 2013. október 3-án reggel 7 órakor 53 diák – autószerelőink az I.B, I.C, II.B és gépészeink az I.G, II.G osztályokból– indult útnak Nyitrára, 3 tanár – PaeDr. Bosnyák István, Ing. Fϋsi Nándor és Mgr. Horváth Zoltán – kíséretében. A kiállítás folyamán igazi szakmai konzultációra került sor a kíséret és a diákok között, s az úton hazafelé is folytatódott a látottak elemzése.

A bemutatók igazán érdekesek voltak. A diákok valóságban is megtekinthették azt, amiről az órákon tanultak és tanulni fognak. Érdekes volt látni, hogy hogyan valósul meg egy - egy szakmai elképzelés, hogyan ölt testet egy - egy koncepció és azokat hogyan prezentálják az autógyárak.

A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, új típusú motorokkal, új dizájn irányzatokkal és koncepciókkal. Igaz a legtöbb diák hiányolta néhány jelentős  gépkocsi gyár termékeinek jelenlétét, pl.: BMW, AUDI, FIAT. Ezt a hiányt kárpótolta kissé több ritka, egyedi, csodás sportkocsi bemutatása. Ez mellett örömmel töltött el bennünket az is , hogy nem feledkeztek el a tradíciókról sem a rendezők, ugyanis diákjaink megtekinthették a veterán TATRA, SKODA, LAURINT-LEMENT teher és személygépkocsikat, melyeket csodás állapotban állították ki megtekintésre az érdeklődőknek.