website created by
orbie computers

 


    A gólyák avatása - 2010. november 18.

2010. november 18-án a Nemzetközi Diáknapon megrendezésre került iskolánkban az újoncok avatása. Egy ízben felavatták az elsős diákokat és az új tanárokat is. Az ünnepélyes műsor 9 órakor vette kezdetét. Már az érkezéskor érezhető volt, hogy színvonalas műsornak leszünk tanúi. Az iskola új aulájában a Diákönkormányzat tagjai már izgatottan készülődtek. Az aula készen állt a vendégfogadásra és az avatási műsorra. Az első évfolyamos tanulók már több hete gyakoroltak, hiszen ők maguk is készültek egy bemutatkozó műsorral.

Első ízben a 3-éves szakmát tanulók szerepeltek, azaz az I.A, I.B és I.C osztályok. Ezután az I.L és I.K érettségivel végződő tanulmányi szakot tanuló diákok műsora következett. A bemutatkozó műsor után a kijelölt III. évfolyam diákjai felavatták az elsősöket, ez nagyon barátságos módon és jó hangulatban telt. Néhány műsorszám kiemelkedően jól sikerült, így amikor is Dunaszerdahely polgármestere látogatást tett iskolánkban a délelőtt folyamán, a legjobb műsorszámok ismét előadásra kerültek. Az előadásokat nagy taps övezte, amit a polgármester, Dr. Hájos Zoltán beszédével meg is köszönt. Valamint bemutatta aznapi különleges segédjét a Kodály Zoltán Alapiskola egy szorgalmas diákját, hiszen idén első ízben Dunaszerdahely diákpolgármestert választott.

Az új tanárok hivatalosan is megfogadták, hogy a diákokat segítik, megértik és támogatják, valamint a következő héten sem szóban, sem írásban nem feleltetnek. Az ünnepélyes avatás után a diákok által megszervezett diszkó vette kezdetét.

Iskolánk arra törekszik, hogy az avatás ne megaláztatás, hanem közös ünneplés és lehetőség legyen arra, hogy az egyes évfolyamok megismerjék egymást. Ezt az eszmét az idei ünnepség is tükrözte.