website created by
orbie computers

 


Bécsi exkurzió - 2014. december 2.

Az ünnepek közeledtével egyre több nagyvárosban nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. A 2014/2015-ös tanévben is úgy gondoltuk, hogy lehetőséget biztosítunk az iskola diákjai számára egy-egy európai főváros ünnepi hangulatának a megismerésére. Így tanulmányi kirándulást szerveztünk Bécs városába, december 2-án. Az exkurzión négy osztály vett részt, összesen 39 diák és 4 tanár.
A megérkezés után városnézéssel kezdtünk, ahol az adott látványosságokról hallhattunk rövid, de annál érdekesebb tudnivalókat, történeteket. Megnéztük a Szent István - dómot (Stephansdom), a Bécsi Állami Operaházat, a Bécsi Természettudományi és Szépművészeti Múzeumot, a parlament épületét, a Hofburg palotát és a városházát. Voltunk a Heldenplatz-on, a Maria-Theresien Platz-on és a Rathausplatz-on is. Jártunk a Mariahilfer Strasse-én, ahol egy finom ebéd után, elvegyültünk a városi tömeg forgatagában.

A nap igazi fénypontja ezután következett. A karácsonyi vásár hangulata mindannyiunkat elvarázsolt. Mire odaértünk, már ránk sötétedett. A gyönyörűen kivilágított városháza előtti téren szabad program keretén belül mindenki finomakat ehetett, ihatott,és kedvére vásárolhatott a szebbnél szebb karácsonyi díszek, ajándékok mesés tárházából. Bár kicsit elfáradva, de annál több élménnyel tértünk haza.