website created by
orbie computers

 


    Budapest - 2013. június 19.

Az I.F, a II.L és a III.L osztály egy napsütötte nyári napon Budapestet vette úti célul. Az első állomás a Hősök tere volt. A bal és a jobb oszlopcsarnokban a magyar történelem hét –hét neves személyiségének bronzszobrát nézték meg.

Majd ellátogattak Magyarország első állatkertjébe, mely 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. A közönség ekkor csaknem ötszáz különféle állatot láthatott a kertben. A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkartje. Budapest XIV. kerületében, a Városligetben található. 1986 óta természetvédelmi terület. 7 kontinens állatait nézték meg 11 hektáron. A Föld minden tájáról több mint 8000 különleges állattal találkozhattak. Az állatkert jelenleg is meglévő épületei közül a jelentősebbek: Krokodilház, Makiház, Mókusház, Elefántház, Szarvasház, Kenguruház, Bölényház.

Az állatkert után körbe sétálták a Budai Várat és a Várnegyedet. A Budai Vár 1987 óta a Világörökség része. A Halászbástyáról fenséges a panoráma, a távolban elterülő Lánchíd és az Országháza szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A Duna egyik legszebb szakasza innen látható.

A budai várat a 15. században Zsigmond király építette gótikus, majd Mátyás király reneszánsz stílusban, ez volt királyi székhelyük. A hegy északi részén Buda fallal körülvett felső városa utcáiban sok középkori épületet csodálhattak meg.

A nap végére mindenki elfáradva és élményekben gazdagon tért haza.