website created by
orbie computers

 


Danubius Gastro, Pozsony - 2015. január 30.Helyszín: Pozsony- DANUBIUS GASTRO
Időpont: 2015.01.30., péntek
Osztályok: I.A, I.D, II.A, lll.K
Tanárok: Mgr. Hobot Hajnalka, Bc. Gergely Bernadett, Mgr. Csidey Karácsony Anikó, Mgr. Kováč Éva, Mgr. Bodó Sabina, Mgr. Takács Zsuzsanna

Január 30-án nemzetközi gasztronómia szakkiállításon vettünk részt iskolánk szakmunkás tanulóival. A gasztronómiai kiállítást 22. alkalommal rendezték meg. Diákjainkkal közösen megtekintettük a szakközépiskolák versenykiállítását külföldi és belföldi résztvevőkkel, valamint betekinttetünk a MASTER CUP 77 bármixer verseny lefolyásába, a péktermékek nemzetközi versenyébe, ahol az idei téma a Pozsonyi kifli, a legjobb és legízletesebb kenyér és a legjobb fonott péktermék volt.

Megtekintettük és kóstolgattuk a nemzetek konyháinak remekműveit. Sok-sok érdekességet láttunk: új cukrászati termékeket, legmodernebb gépeket és berendezéseket, munkaeszközöket, munkaruhákat, új nyersanyagokat, különböző alapanyagokból készült díszeket, a vendéglátóipar termékeit, ételeit, tálalási fortélyait. Ezen kívül rácsodálkoztunk a gyümölcs- és zöldségszobrászat remekműveire is. Betekintést kaptunk a fűszerek, sajtok, kávék és borok világába.

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai kísérő rendezvények és versenyek fejlődési és oktatási lehetőségeket, a látványos attrakciók pedig szórakoztató élményeket nyújtottak a látogatóknak.