website created by
orbie computers

 


World Café - vitafórum
Dunaszerdahely - 2015. november 24.


2015.11.24-én iskolánk médiatermében megrendezésre került egy vitafórum (World Café), amelyre az európai uniós pályázaton nyert SCOLA projekt keretén belül került sor.
A vitafórumon részt vettek munkaadók, vezető pozícióban dolgozók és tanárok a járás több intézményét képviselve. A találkozó célja az volt, hogy különböző nézőpontokból tudjuk megvitatni a szakképzés helyzetét Szlovákiában. Ugyanis a projekt célja a szakképzésben dolgozó pedagógusok kompetencia fejlesztése a diákok sikeres munkaerő-piaci belépésének elősegítése érdekében.
A reggeli regisztráció után bemutatkoztak a projektben részt vevő partnerek, akik a projekt célját is ismertették. Ezt követte a vitafórum, mely egy kerekasztal-beszélgetés formájában valósult meg. Három kérdéskört fejtegettünk, így három különböző asztalnál folyt a vita egy időben. Húsz perces intervallumokkal az asztaltársaságok helyet cseréltek, hogy mindenki minden kérdéskörben állást tudjon foglalni. A beszélgetések során mindenki kifejthette saját nézőpontját, javaslatait, amelyeket egy közös poszteren jegyezhettek le.
Ez az ötletbörze csapatmunkára ösztönözte a résztvevőket, és frappáns gondolattérképek készültek. Sikeres napot zártunk.