website created by
orbie computers

 


KIÁLLÍTÁSON JÁRTUNK, BÉCS


Iskolánk autószerelő szakmát tanuló diákjai szaktanáraikkal január 13-án ellátogattak a bécsi autókiállításra. Itt színvonalas bemutatásra kerültek európai és Európán kívüli autógyárak legújabb termékei, autócsodái.
Megszámlálhatatlan autógyár mutatta be fejlesztéseinek az eredményeit. A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, autókkal, új típusú motorokkal, új irányzatokkal és koncepciókkal. Megtekintették az AUDI, BMW, TESLA, MERCEDES, JAGUÁR, VOLKSWAGEN, ŠKODA autómárkákat és még nagyon sok más típust. A legnagyobb érdeklődést talán a ŠKODA KODIAQ aratta, mely igazán vonzotta a látogatók szemét, és érdeklődését.
A valóságban láthatták mindazt, amiről az órákon tanultak vagy tanulni fognak. Nagyon sok új koncepciót lehetett látni, melyek emelték az amúgy is színvonalas kiállítást. Sok új autó került Bécsben bemutatásra, melyek eddig csak Genfben vagy Párizsban voltak láthatók. Kiemelkedő szerepet kaptak az idei kiállításon is a hybrid és az elektromos autók. Szinte minden autógyár bemutatta ezen a téren kifejlesztett autóit. Az összes bemutatott gépjármű mintegy 12%-a volt részben vagy teljesen elektromos meghajtású. Ez az irányzat lesz talán a közeljövő meghatározója az autómotorok területén.
Igazán öröm volt számunkra, hogy nemcsak a kíséret volt a feladatunk, hanem a kiállítás folyamán igazi szakmai konzultációra is sor került.
Későn este, de gazdag ismeretekkel tértünk haza.

Füsi Ferdinánd, az iskola szaktanára