website created by
orbie computers

 


Tanulmányi kirándulás a Szlovák Műszaki Múzeumba
Pozsony, 2016 november 23-án


Ezúttal ismét ellátogathattunk olyan helyre, ahol magas szintű bemutatásra kerültek szakmai ismeretek, főleg a Volkswagen Slovakia fejlesztési programjainak termékei és veterán autógyűjteményei, melyek úti célunk fő célpontjai voltak. A bemutatók és látványosságok igazán érdekeseknek bizonyultak.
Ez a különleges program a Szlovák Műszaki Múzeum megrendezésében került sor Pozsonyban. A már említett programok mellet megtekinthették diákjaink a múzeum állandó tárlatait is, amelyek szintén nagyon érdekesek voltak, egyéb közlekedési muzeális darabok bemutatásával.
A diákok megismerkedhettek a Volkswagen Slovakia fejlesztési programjainak olyan darabjaival is, melyek nem kerültek sorozatgyártás alá, csak pár darab prototípus volt legyártva belőlük, amelyek múzeumokban kaptak helyet.
Továbbá régmúlt idők kerékpárgyártási csodákkal a régi Csehszlovákia területéről. A múzeumban helyet kaptak régi vasúti technológiák és technológiai berendezések is, amelyek biztosították a vasúti közlekedés biztonságát a 19.-ik és a 20.-ik században
Az igazi örömöt diákjainknak mégis a Szlovák Veteránklub által és jóvoltából megrendezett veterán autó gyűjtemény okozta, amely csak december 20.ig lesz megtekinthető. Több mint 50 darab igazi, teljesen felújított veterán autó volt látható korhű környezetben, csodás élmény és igazi technikai látványosságok.
2016. november 23.-án reggel 8 órakor diákjaink /I.B., III.C., I.P., és a II. F osztályokból/ indultak útnak Pozsonyba a REGIOJET vonatán, 3 tanár kíséretében / Ing.Füsi Ferdinand, PaedDr. Bosnyák István és JuDR. Seregi Vilmos/. A tanulmányi út kitűnően sikerült. Köszönet iskolánk vezetőségének, hogy megszervezhettük ezt diákjaink szakmai épülésének érdekében.

Ing.Füsi N.
az iskola pedagógusa