website created by
orbie computers

 


GASZTROKIÁLLÍTÁSON JÁRTUNK


Iskolánk cukrász, cukrász szakács, szakács és pincér tanulói szaktanáraikkal január 27-én nemzetközi gasztronómiai kiállításon vettek, melyet idén 24. alkalommal rendeztek meg Pozsonyban. Diákjainkkal közösen megtekintettük a szakközépiskolák versenykiállítását külföldi és belföldi résztvevőkkel, valamint betekinttetünk a bármixer versenybe. A péktermékek nemzetközi versenyénél az idei téma a Pozsonyi kifli és a linzer kalácsok készítése, valamint a legjobb és legízletesebb kenyér volt. Megtekintettük és kóstolgattuk a nemzetek konyháinak remekműveit.
Rengeteg érdekességet láttunk: új cukrászati termékeket, legmodernebb gépeket és berendezéseket, munkaeszközöket, munkaruhákat, új nyersanyagokat, különböző alapanyagokból készült díszeket, a vendéglátóipar termékeit, ételeit, tálalási fortélyait. Érdekesek voltak a gyümölcs- és zöldségszobrászat remekművei is. Betekintést nyertünk a fűszerek, sajtok, kávék és borok világába.
A kiállításhoz kapcsolódó szakmai kísérő rendezvények és versenyek fejlődési és oktatási lehetőségeket, a látványos attrakciók pedig szórakoztató élményeket nyújtottak a látogatóknak.


Hobot Hajnalka, az iskola szaktanára