website created by
orbie computers

 


Turizmus Világnapja – World Tourism Day 2017


Iskolánk közgazdász tanárai mindig is nagy hangsúlyt fektettek az idegenforgalom fontosságának kiemelésére. Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján méltó programmal ünnepeltük meg e jeles napot. Rövid előadás formájában megismerkedtünk a világnap mondanivalójával, aktuális kérdéseivel.
Az idegenforgalmi szolgáltatások szakon tanuló diákok Városfelfedező játékot játszottak, amelyet a győri Tourinform iroda közreműködésével bonyolítottunk le. A program lényege, hogy egy térkép alapján kellett tájékozódnunk a belvárosban, kis versikék segítségével megtalálni a kijelölt célhelyeket. Az interaktív játék során megismerhettük a város nevezettességeit, jelentős személyiségeit, fontosabb szállodaipari létesítményeit. A rejtvények megfejtésével összesen 7 pecsétet gyűjtöttünk össze, amely jutalmat is hozott a csapatoknak.
A Látogatóközpontban egy vastuskóba szöget verhettünk dicsőségként, ott hagyva nyomunkat a jövő nemzedékének. A nap zárásaként megtekinthettük a Városháza épületét és 59 méter magas tornyát, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk az egész városra. A célunkat ezzel elértük, hiszen játékos formában tanítottunk valami újat diákjainknak, ami a későbbiekben még hasznukra fog válni.

Csémi Katalin, Nagy Réka, Németh Péter - az iskola tanárai