website created by
orbie computers

 


    A székesfehérvári Kodolányi János Főiskola látogatása - 2011. február 8.

2011. február 8-án ellátogattunk a Kodolányi János Főiskolára. Elsőként Székesfehérvárra indultunk, a főiskola székhelyét megtekinteni. A rektor úr és segítői már vártak minket, prezentációval, mosollyal, jó szóval fogadtak.


A rektor úr bemutatta a szakokat, melyeket a főiskolán tanulhatnak a hallgatók, bemutatta az iskola értékelését mind magyarországi, mind európai viszonylatban, mindkét esetben a Kodolányi túlszárnyalja az elvárásokat. Az Erasmus program is terítékre került, melyhez képeket is kaptunk, hogy meggyőződhessünk, igazán szép helyeken járhatnak a hallgatók, az iskola fantasztikus kapcsolatokat épített ki az évek során.


Aztán következtek a kérdések az iskolával kapcsolatban, de az iskola képviselői szívesen osztottak meg információkat magáról a magyarországi felsőoktatásról is. Legnagyobb érdeklődés az andragógia és művelődésszervező, a turizmus-vendéglátás, valamint a kommunikáció és médiatudomány szakok iránt volt.


Lehetőségünk nyílt arra is, hogy egy pillantást vessünk a rádió- és tévéstúdióra. Ez utóbbi sajnos felújítás alatt van, szóval nem láthattuk a diákokat munka közben. Nagyon érdekes még a székesfehérvári központban a hatalmas könyvtár, és a rendkívül jól felszerelt tanulószoba, ahol állandó internetelérhetőség van az összes diák számára. Vendéglátóink nagyon készségesek voltak, az összes felmerülő kérdésünkre szívesen válaszoltak.


Második megállónk a Siófokra kihelyezett turizmus-vendéglátás szak székhelye volt. Ez még barátságosabb környezetnek bizonyult, rendkívüli lehetőségekkel. Felszereltsége kiváló, tankonyhájukban a legmodernebb eszközök találhatók meg. Gyakorló éttermük jól berendezett, szintén minden eszköz megvan a zavartalan tanuláshoz - ennek bizonyítéka a sok nemzeti, regionális és nemzetközi versenyen szerzett serleg. Itt szintén választ kaptunk az összes felmerülő kérdésünkre, a minket kalauzoló hallgatók pedig beavattak a siófoki diákélet előnyeibe is. Nagyon érdekes és tartalmas előadást hallottunk a hallgatóktól.


Az intézmény nagyon jó kapcsolatot épített ki a városban található szállodákkal, vendéglőkkel, bárokkal. Az iskolának ez a szaka Siófoknál jobb, megfelelőbb helyet nem is találhatott volna.


Azt is meg kell említeni, hogy a hallgatók mind Székesfehérvárott, mind Siófokon szép, természetközeli környezetben tanulhatnak, jó felszereléssel, szakképzett tanárokkal, akik a kreativitásra éppúgy építenek, mint a megszerzett információanyagra. Ez, feltételezem, nincs másképpen a többi intézményükben sem.


Minden szempontból a legjobbak közt van a Kodolányi János Főiskola. Akiket valóban érdekelnek a meghirdetett tanulmányi szakok, jó szívvel, bizalommal adhatja be jelentkezési lapját az intézménybe.