website created by
orbie computers

 


    A Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziummal, Szakközépiskolával és Szakiskolával közösen ünnepeltük március 15-ét - 2013. április 24.

Iskolánk a Rákóczi Szövetség szervezésében zajló, március 15-éhez kötődő látogatáson fogadta a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium tagintézménye a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola egy csoportját. A Rákóczi Szövetség két iskolában működő helyi szervezetének szorosabb együttműködése kapcsán jött létre ez a találkozás.

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 98 magyarországi középiskola kapott támogatást pályázati úton annak érdekében, hogy utazzon el egy határon túli magyar iskolához és közösen ünnepeljenek az ottaniakkal. A március 15-i rendkívüli időjárási körülmények miatt a 98 sikeres pályázó középiskolából 38-an nem tudták teljesíteni az utazást. Ezért a tatabányai Mikes Kelemen iskola 2013. április 24-én látogatott el hozzánk.

A látogatás során ünnepi műsorral készültünk. A Lámpaláz színjátszó csoport pár tagja énekes műsorral köszöntötte a vendégeket. A Mikes Kelemen iskola képviseletében Szalai Péter tanár úr bemutatta iskolájuk életét,megismerkedtünk az ottani iskolai élettel.

Az ünnepi műsorok után az iskola mellett elültettük a két iskola barátságát szimbolizáló "barátság fáját". Majd a magyarországi tanulókkal közös kiránduláson vettünk részt Pozsonyban. A kellemes és barátságos hangulatú kirándulást mindkét iskola diákjai nagyon élvezték. A jövőben terveink szerint még szorosabbra fűzzük a két iskola kapcsolatát.