Ochrana osobných údajov
Személyes adatok védelme

website created by
orbie computers

 


Multikulturális projektek - Dunaszerdahelyi magániskola képviselte a középiskolákat Pozsonyban


2020.2.10-én az Oktatásügyi Minisztériumban kiértékelték a 2019-ben jóváhagyott, sikeres regionális és multikulturális nevelést ösztönző pályázatokat. Iskolánk a sikeres pályázók közt volt mint egyedüli középiskola és mint egyedüli magyar tannyelvű középiskola a "Szakképzés minőségének növelése a gasztronómián belül a diákok kompetenciájának fejlesztésével, multikulturális nevelés segítségével" megnevezésű pályázattal.
A pályázat megvalósításának időszakában az iskola idegenforgalmi és vendéglátó-ipari szakmákat és tanulmányi szakokat látogató diákjai gasztronómiai workshopokon vettek részt, török, kínai és magyar ételkülönlegességeket készítettek az iskola tankonyhájában és vendéglátó-ipari szaktantermében, prezentációkat készítettek a felsorolt kultúrák közti különbségekről, szakmai előadásokon és színvonalas kulturális programokon vettek részt. Az ételkülönlegességek elkészítését helyi vendéglátó-ipari egységek séfjeitől sajátították el.
A sikeres projekteket bemutató prezentációkon jelen volt Peter Krajňák államtitkár és Prékop Mária a Nemzetiségi és Inkluzív Oktatási Szekció vezérigazgatója is.
A minisztériumnak ezúton is köszönjük a támogatást!

Vízkeleti László igazgatóhelyettes