website created by
orbie computers

 


    Prága - 2013. április 17-18-19.

Április végén a Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai háromnapos tanulmányi kiránduláson vettek részt Prágában. A kirándulás rendkívül gazdag programot tartalmazott. Prága nevezetességei közül megtekintettük a Vencel-teret, az Óvárosi téren megcsodálhattuk a méltán híres Orlojt, sétáltunk Európa egyik legrégibb hídján, a Károly-hídon, de a prágai vár és a Szent Vitus székesegyház sem maradt ki a programból.

A sok kultúrtörténeti emlék mellett Prága számtalan múzeummal is büszkélkedik, melyek közül a Középkori kínzóeszközök múzeumát látogattuk meg. A városnézés mellett a kirándulás egyik fontos pontja volt egy ötcsillagos luxusszálloda megtekintése is, a választás egy art deco stílusú szállodára, az Imperial Hotelre esett. A szálloda egyik vezető beosztású alkalmazottja vezette körbe a diákokat, akik betekintést nyerhettek a szálloda mindennapi életében, megnézhették a különféle szobákat, étkezőt.

A kirándulás összességében nagyon jól sikerült, szépidőben, jó hangulatban, érdekes programokkal telt, a diákoknak és tanároknak egyaránt tetszett, így csak remélni tudjuk, egyszer majd megismételhetjük!