website created by
orbie computers

 


Magyar est - gyakorlati érettségi vizsgák a szakközépiskolánkban


A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában március elején került sor a vendéglátóipar és idegenforgalom, ismertebb nevén hotelakadémia tanulmányi szakon végzős diákok gyakorlati érettségi vizsgáinak első részére, egy rendezvény megszervezésére és lebonyolítására. Az osztály egyik része Magyar estet szervezett.
A rendezvény megtervezése és megszervezése egy szakdolgozat keretén belül történt. A diákok ebben a dolgozatban először bemutatták a magyar gasztronómiát és kultúrát, majd megtervezték az est pontos menetét és leghatékonyabb kivitelezését. Az est helyszíne az iskolánk díszcsarnoka volt, melyet a diákok az est hangulatához illően díszítettek fel. A rendezvény egy interjúval egybekötött néptáncos előadás volt. A hagulatról a Csallóközi Táncegyüttes két tagja, Csepi Dóra és Baka Adrián gondoskodott. A vendégek köszöntése után, az V. K osztályos Jandás Balázs prezentációja következett, ezután egy rövid interjúra került sor.
Az interjút Mátyus Nikoletta, V. K osztályos tanuló vezette, aki a néptáncosokat a terveikről és tapasztalataikról kérdezte. A rendezvényt ünnepélyes ülőfogadás követette, ahol a végzős tanulók azokat az ételeket szolgálták fel, amelyeket ők készítettek a rendezvény előtt. Május közepén a Magyar estről prezentáció formájában folytatódik az érettségi vizsgájuk, ahol bemutatják az egész munkafolyamatot és a rendezvényszervezés kiértékelését.

Varga Éva az iskola szaktanára