website created by
orbie computers

 


Irodalmi est – gyakorlati érettségi vizsgák a szakközépiskolában


Iskolánkban március elején került sor a vendéglátóipar és idegenforgalom, ismertebb nevén hotelakadémia tanulmányi szakon a végzős diákok gyakorlati érettségi vizsgáinak első részére, egy rendezvény megszervezésére és lebonyolítására. Az osztály egyik része Irodalmi estet szervezett.
A diákok feladata egy állófogadás megszervezése, illetve lebonyolítása volt, melynek témája József Attila életútja és költészete. Ők feleltek a terem díszítéséért, az ételek elkészítéséért, valamint az irodalmi est programjának megszervezéséért is. Amíg a csoport egyik része feldíszítette a faliújságot és elkészítette az asztalokat, illetve a svédasztalt, addig a többi diák a konyhán tevékenykedett. A menü az alábbi fogásokból állt össze: kaszinótojás, sajttekercs, étvágyfalatkák, csirkemellel töltött besütött bagett és csokoládés muffin.
A zenés irodalmi programról egyetemi hallgatók gondoskodtak, Zlatarits Anett, Mezei Máté, Simon Róbert és Martinovics János, akik nem szokványos módon dolgozták fel József Attila pályáját és költészetét. Az irodalmi est, köszönhetően a diákok munkájának nagyon jól sikerült, és a visszajelzések is azt bizonyítják, hogy a vendégek is jól érezték magukat. Május közepén prezentáció formájában folytatódik az érettségi vizsgájuk, ahol bemutatják az egész munkafolyamatot és a rendezvényszervezés kiértékelését.

Nagy Réka az iskola szaktanára