website created by
orbie computers

 


Aranyérem a kempoban


A Neratovicei téri Magyar Tannyevű Magán Szakközépiskola diákjai a tanulás mellet több neves, nemzetközi szintű sportversenyen is jeleskednek. Ennek legújabb ékes bizonyítéka diákunk Bazsó Patrik külföldi sikere a kempoban.
Mi is az a kempo? A kempo egy tradicionális távol keleti harcművészeten alapuló, korszerű, állandóan fejlődő és megújuló sport. Ez a harcművészeti stílus az európai ember számára, az ő kultúrájához, életviteléhez kialakított önvédelmi rendszer. Megtalálhatók benne a karate alapállásai, lépései, védései, ütései, mindemellett a karate és a thai-boksz rúgásait is gyakorolják a kempot tanulók. Nem szabad megfeledkezni a judo, a jitsu, a birkózás fogásairól, ami a kempo fontos, nem elhanyagolható része. Ezen felül megtalálhatóak benne az önvédelmi technikák és formagyakorlatok is, amit folyamatosan gyakorolnak és fejlesztenek a tanulók.
Immár 18. alkalommal rendezték meg a Magyar Kempo Szövetség égisze alatt a Juhász Ferenc Emlékversenyt, mely egyben nyílt Kempo és Harcművészeti Világkupa. Százhalombatta adott otthont a háromnapos rendezvénysorozatnak (2017. március 5-7.), ahol kiváló szervezésben volt része hat ország, több mint ötven sportegyesület benevezett sportemberének.
Szlovákiát Bazsó Patrik, iskolánk elsős diákja képviselte, aki a férfi, 16–17 éves korkategóriában első helyezést ért el. Oklevelét büszkén tesszük neves diákjaink falára.
Büszkék vagyunk rá és gratulálunk sikeréhez!

Füsi Ferdinánd az iskola szaktanára