website created by
orbie computers

 


IV. Üzleti terv verseny


2017. március 09-én zajlott a Selye János Egyetem Konferencia Központjában a SJE Gazdaságtudományi Kara és Hallgatói Önkormányzata által középiskolások számára rendezett IV. Üzleti terv verseny szóbeli döntője, melynek fővédnöke RNDr. Bukor József, PhD. a SJE GTK korábbi dékánja, immáron rektorhelyettese volt. A verseny fő célja a vállalkozói kedv és szemlélet fejlesztése, a játékos felkészítés az életre, gazdasági jellegű kihívásokra volt.
Iskolánkat a Design girls csapat képviselte: Mészáros Viktória és Rucz Fanny IV.K osztályos, hotelakadémia szakon tanuló diákok. A lányok egy sokoldalú, széles fogyasztói réteg számára elérhető, változatos szolgáltatásat kínáló rendezvényszervező irodát alapítottak. Az ötletük az eddigi elméleti tanulmányaikből és szakmai gyakorlatitapasztalataikból indult ki és igazodott az aktuális, modern piaci kihívásokhoz.
A csapatok a korábban beküldött, CANVAS struktúrában kidolgozott üzleti terveiket mutatták be 10 perces prezentációik során. A zsűri ezúttal a, Hugyivár Imre (ARRIVA SLOVAKIA, controlling-osztályvezető), Mészáros Attila (Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége, alelnök), Mgr. Szabó Dávid (SJE GTK, doktoranduszhallgató, vállalkozó), valamint PhDr. Antalík Imre, PhD. (SJE GTK, Közgazdaságtan Tanszék, adjunktus) összetételben dolgozott. A zsűri megállapította, hogy a csapatok prezentációi egyediek, ötlettel teliek, magas technikai színvonalon kivitelezettek voltak. A résztvevők az üzleti elképzelések széles spektrumával találkoztak, a tervek mind-mind újdonságtartalommal bírtak, megvalósíthatóság jellemezte őket, s így a zsűrinek nehéz dolga volt a döntéshozatalnál.
A versenyben végül a döntőben részt vevő, 7 középiskolából érkező 8 csapat közül Fekésházy Gergely (Ipari Szakközépiskola, Komárom) GREENTECH fantázianév alatt futó, környezetkímélő gépjárműápolásra kidolgozott üzleti terve győzött. A verseny az idén is nagyon jó hangulatban zajlott. Iskolánk diákjai ezúttal nem értek el helyezést, de a pozitív vélemények, észrevételek, új ötletek és jó tanácsok gazdag útravalót adtak a jövőre nézve, akár a jövő évi versnyre is...

Orbán Mária, felkészítő tanár