website created by
orbie computers

 


„JUNIOR CASTROL – 2018“ verseny területi fordulója


2018.március 22.-én került megrendezésre az idei kerületi fordulója az ifjusági autószerelők tanulmányi versenyének Nagyszombatban. Erre a rangos versenyre 14 ilyen irányzatú iskola ( Szlovákia Nagyszombati, Pozsonyi, Nyitrai és Trencséni kerületeiből ) egy – egy diákja jutott el az előzőleg megrendezett iskolai fordulók eredményei alapján.
A versenynek a nagyszombati AUTO – IMPEX spol.s.r.o. adott méltó helyet, aki márka- kereskedéssel és magas szintű szerviztevékenységgel rendelkezik egy fedél alatt modern épületkomplexumban.
Iskolánkat ezen a versenyen BARTALOS TAMÁS III.B osztályos autószerelő diákunk képviselte, ing. Füsi Ferdinand, kísérő tanár segítségével. Maga a verseny három részből tevődött össze :
- Elméleti tesztek ( 120 kérdéses írásbeli teszt szlovák nyelven )
- Gyakorlati felismerő teszt ( 10 csoportba rakott több különböző autó alkatrészt kellet a diákoknak felismerniük és helyesen megnevezniük a műszaki terminológia szerint)
- Gyakorlati munka ( 10 különböző műszaki állomáson kellet helytállniuk konkrét autó- szerelői feladat elvégzésével )
A verseny egésznapos akció volt, kiértékelésére délután 15,45- került sor. Diákunk Bartalos Tamás, s vele iskolánk is az összesítés után az előkelő 7. helyet érte el. Tekintettel arra, hogy iskolánkban a képzés magyar nyelven történik, ez nagyon szép eredmény. Gratulálunk Bartalos Tamásnak az elért eredményéhez, aki ezúton is köszöni felkészítő tanárainak az előkészítést és a bizalmat, iskolánk vezetőségének pedig a lehetőséget, hogy részt vehetett ezen a neves és rangos versenyen. Ez az eredmény is bizonyítja, hogy a tudásba fektetett munka a legjobb befektetés !

Füsi Ferdinand, az iskola tanára