website created by
orbie computers

 


II. Sikabonyi szabadtéri főző és házi sütemény verseny
2016. június 18.


Idén második alkalommal került megrendezésre a Sikabonyi Polgári Társulás szervezésében a II. Sikabonyi szabadtéri főző és házi sütemény verseny. A kiválóan megszervezett verseny célja a jó hangulatú közös főzés volt. 18 vállalkozó kedvű csapat mérte össze tehetségét. A főként baráti társaságokból, házaspárokból álló csapatok között iskolánkat is képviselte egy 8 fős, vidám társaság. A versenyt a zsűri elnökeként jelen lévő Benke László, olimpiai bajnok mesterszakács, mestercukrász, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere nyitotta meg Simon Ferenccel, a Sikabony Polgári Társulás elnökével közösen. Laci bácsi szerint a főzés olyan örömforrás, csoda, amelyet mindig meg kell osztanunk másokkal. Mikszáth Kálmánt idézve elmondta, hogy „a jó pörkölt olyan, mint a felbőszült bika vére, tűzforró, enyhén csípős, sűrű szafttal.”
II.F osztályos diákjaink „Pistáék lefőznek!”elnevezésű csapatot alkottak: 7 szakács diákunk, név szerint Kiss István, Szabó Klaudia, Soós Mihály, Seszták Sándor, Mészáros György, Pálinkás Dávid, Bartalos Nikolas és egy cukrász tanulónk, Csicsay Barbara erősítette a társaságot. A diákok marhapörköltet készítettek, amit nokedlivel tálaltak, Barbara pedig a sütemények versenyére tökös-mákos és meggyes rétest, valamint „potyogtatós” gyümölcsös piskóta szeletet készített.
A zsűri számára – tagjai között Benke Lászlón kívül ott volt Bene Sándor mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend lovagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja, Benke Gyula séf, Izsák Lajos népi főzőmester és Hegedűs Anikó szakács is – nem volt könnyű feladat a csapatok teljesítményét értékelni. Több kategóriában véleményezték az elkészült ételeket: bográcsban, grillen készült ételek, sütemények versenye, valamint Benke Laci bácsi külön díjazta a csapatok munkáit. Iskolánk diákjait, a „Pistáék lefőznek! ” csapatot, Benke Laci bácsi aranyéremmel díjazta. A díjazottak oklevelet, kupát és a rendezvény támogatói által felajánlott ajándékokat kaptak. Nagyon kellemes, vidám napot töltöttünk együtt, sok jó tanácsot és biztatást kaptunk a zsűri tagjaitól.