website created by
orbie computers

 

SztáRádió, iskolarádió

Iskolánk saját rádióval is büszkélkedhet. A 2011-es tanévben kezdte meg működését a SztáRádió az iskola falain belül. Rendszeresen jelentkező zenei és szórakoztató műsorai gondoskodnak a jó hangulatról az épület folyosóin és osztálytermeiben. A diákok, szakember felügyeletével, maguk szerkesztik és élőben bonyolítják le az egyes műsorokat a külön erre a célra kiépített rádiós stúdióban. A különféle kulturális-informatív és zenei-szórakoztató műsorokon keresztül folyamatosan értesülhetnek a kíváncsiságukat kielégíteni vágyó tanulók a legfrissebb információkról, amelyek őket érinthetik. A rádió célja ezen felül felkutatni az egyes, iskolapadokban megbúvó fiatal tehetségeket is.

A SztáRádiót már élőben is lehet hallgatni
a következő képre kattintva:

Munka közben a rádiósok:

           

           


Győri tanulmányi út az Ózon FM rádióban

2011. december 7-én Győrben jártunk az Ózon FM rádiónál annak okán, hogy a sulinkban is készülődőben van egy rádióstúdió. A rádiós szakkört 11 diák látogatja. 9 óra körül értünk a stúdióba, ahol körbevezettek bennünket. Először az egyik süketszobát mutatták meg nekünk, ahol a zenei szerkesztők végzik teendőit. Bemutatták, hogy hogyan válogatják és vágják össze a különböző zenéket. Csoportokat is alkotnak, mindegyik zenei stílusirányzatból.

A rádió két stúdióból és egy gyártásvezetői szobából áll, ahol az egyik műsorvezetővel, Orosz Sándorral beszédtechnikai gyakorlatokat végeztünk. A szerkesztőség az a szoba, ahova minden információ befut. Arra is volt lehetőségünk, hogy felvegyük és visszahallgassuk a saját hangunkat. Elmagyarázta nekünk hogyan kell a szöveget hangsúlyozni, hogy a hangunk jól hangozzon a rádióban. Nekem nagyon tetszett ez a kis kiruccanás, mert érdekel minden olyan dolog, ami a rádiózással kapcsolatos. Mindenkinek nagyon tetszett, mert olyan dolgokat láthattunk és tanulhattunk, amivel egyébként nem találkozhattunk volna. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire pontosnak kell lennie mindennek, hogy egy élvezhető műsort hallhassanak a hallgatók. Remélem, egyszer én is dolgozhatok rádiósként.

Tóth Tamara, 2.K